TANGENTS

Un espai – dues mirades

Exposició de ceràmica artística al Museu de Quart

Del 27 d’octubre al 17 de desembre de 2018

En l’espai comú que ofereix la ceràmica, dues mirades es troben per després emprendre camins diferents a l’hora de materialitzar les idees. Tangents és una mostra de dues aproximacions a la ceràmica artística contemporània.

El treball de la Ruth Cepedano no busca cap reflex conscient de formes concretes. La seva expressió, això sí, es genera en el cau de cultiu de la natura i pren forma a través del filtre de les emocions.

L’obra de la Cristina Márquez es defineix per la subtilesa i la fragilitat representades en la porcellana. Aquest material ha esdevingut protagonista en les seves instal·lacions que oscil·len entre la reflexió i la mirada.

Inauguració: dissabte 27 d’octubre a les 19 h

Al Museu de la Terrissa de Quart
C/ del Tren, 58  17242 – Quart (Girona)

Organitzen:
Museu de la Terrissa de Quart i Associació Ceramistes de Catalunya

Seleccionada Cerco 2017

Siendo Cerco 2017 2

Siendo” ha estat seleccionada com a finalista en el 15è Premi Internacional de Ceràmica Contemporània CERCO 2017 i es podrà veure en l’exposició que se celebra amb motiu d’aquest en la Sala d’exposicions del Centre d’Artesania d’Aragó.

Lloc: Centre d’Artesania d’Aragó (al carrer Monasterio de Samos, s/n. 50003, Saragossa).

Dates: del 22 de setembre al 20 d’octubre

Inauguració: divendres 22 de setembre a les 11h

Per a més informació sobre aquesta i altres activitats:

www.cerco. com

https://www.facebook.com/cercoceramica/

 

Serigrafia ceràmica. Monotípia amb engalbes

espai 80*

Serigrafia_ceramica_Montse_Artés_1_72pi19 i 20 NOVEMBRE

Curs de cap de setmana en el que es practicarà l’estampació directa en serigrafia ceràmica a través de la creació de monotips i monoimpressions sobre pasta crua. Es farà una introducció a l’ús del color amb l’aplicació de vàries tintes mitjançant registres en el procés d’estampació. També es revisaran aspectes bàsics de tècnica, com els procediments fotomecànics o la preparació i recuperació de la pantalla de serigrafia.

El monotip és la impressió d’una única imatge o composició gràfica utilitzant un sistema de reproducció múltiple com és la serigrafia. Amb la creació de monotips es pot treballar el concepte de seriació, alhora que s’aprofundeix en la pràctica de l’estampació, d’una manera lúdica i gaudint de la vessant més artística que ens ofereix aquesta tècnica.

Per veure algunes imatges clica aquí.

Durada: 12 hores

Horari: Dissabte de 10 a 18:30h i diumenge de 10 a 13:30h

Places limitades

Ver la entrada original 7 palabras más

present i futur de la ceràmica contemporània a catalunya

invitacio-expo-llotja-aic2016-72pi

sEl proper dilluns 12 de setembre, amb motiu del Congrés Internacional de Ceràmica 2016 que se celebra aquest dies a la ciutat de Barcelona, s’inaugura l’exposició col·lectiva “Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya” a la Sala d’exposicions de l’Escola Llotja de Sant Andreu. Mostra en la que es podrà veure una bona representació de la ceràmica actual realitzada al nostre territori i en la que presento Fragments o Finestra, peça que va rebre una menció d’honor a la “6a Biennal de Ceràmica del Vendrell”.

Lloc: Espai NAU U de la seu LLotja-Sant Andreu C/ Pare Manyanet 40. 08027 Barcelona
Inauguració: Dilluns, 12 setembre, a les 18.00h.

Fins al 20 d’octubre de 2016.

PRESENT CONTINU

cartell_expo_montse_altet_alumnes_72pi

Present continu és una de les últimes obres de Montserrat Altet. A més, dóna títol a aquesta exposició que rendeix homenatge a la seva trajectòria com a mestra i en la que es presenten els últims treballs de la ceramista, acompanyats de peces d’alguns dels que han estat els seus alumnes al llarg d’aquests 30 anys com professora de l’Escola Llotja de Barcelona.

En aquesta ocasió, he estat convidada a participar amb la instal·lació  Fragments o finestra, obra que va rebre una menció d’honor a la “6a Biennal de Ceràmica del Vendrell”.

 

Exposició certamen MAGRAMA 2015

MAGRAMAAmb motiu de la vint-i-setena edició del certamen de ceràmica, així com dels de pintura i fotografia, convocats pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, se celebra en els próxims dies una exposició de totes les obres seleccionades a la seu del Ministeri, al Passeig de la Infanta Isabel, nº 1, de Madrid.

La mostra es podrà visitar del 5 al 12 de novembre, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 18 hores. L’acte inaugural será el dijous, 5 de novembre, a les 12 hores.

Una de les meves peces, siendo, ha estat seleccionada i es podrà veure en aquesta exposició. Aquí deixo un petit avanç, properament més…

02 IMG_3765_72pi

 

De la memòria

de la memoria

Serigrafia ceràmica en porcellana i

pasta rosada de baixa temperatura, fil de niló, plom i ferro negre.

Mides: 40 cm x 40 cm de base x 2,40 cm d’alçada.

Juliol – octubre de 2011. Barcelona

De la memòria és una peça relacionada amb un treball més ampli anomenat blanc sobre blanc o memòries. Són un total de 48 plaques de porcellana amb imatges estampades amb serigrafia, utilitzant una barbotina de porcellana com a tinta. Estan distribuïdes en dotze fils de niló suspesos sobre una rajola de pasta rosa de baixa temperatura també serigrafiada, situada en una peanya de ferro negre.

Serigrafia ceràmica I. Engalbes

espai 80*

serigrafia ceramica jtf 02

Dissabte 24 i diumenge 25 d’ OCTUBRE

Curs monogràfic en el que es fa una aproximació a la serigrafia ceràmica. A través d’una tècnica d’estampació indirecta, es transferiran imatges sobre formes amb volum, aplicant engalbes quan la peça encara és crua. A més d’una introducció a la tècnica de la serigrafia ceràmica, veurem els procediments fotosensibles, la preparació d’originals i diferents mètodes d’estampació.

Si vols saber més sobre aquesta tècnica:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ja-tho-faras/serigrafia-en-ceramica/video/5474176/

i també a +info

Durada: 12 hores

Horari: Dissabte de 10 a 18:30h i diumenge de 10 a 13:30h

Places: Només en queda 1 !!!

INSCRIPCIONS: fins al 18 d’octubre

Per saber més o fer la teva reserva: espai80ceramica@gmail.com

Ver la entrada original

Espai 80* curs 2015/16

 

foto imatge gràfica en ceramica 79kb

Espai 80* inicia el nou curs amb les següents propostes:

LA IMATGE GRÀFICA EN CERÀMICA. MONOGRÀFICS

Aquest curs està enfocat a conèixer diferents tècniques d’aplicació d’imatges en ceràmica, des de la serigrafia a la fotoceràmica passant per altres tècniques experimentals com la transferència amb fotocòpies. S’estructura en 8 blocs que s’imparteixen en format intensiu de cap de setmana un cop al mes. Cada monogràfic se centra en una tècnica i dura 12 hores distribuïdes entre la jornada de dissabte i el matí de diumenge.

El primer trimestre està dedicat a la serigrafia ceràmica:

Serigrafia ceràmica I: Engalbes. Octubre, dies 24 i 25

Serigrafia ceràmica II: Monotípia. Novembre, dies 21 i 22

Serigrafia ceràmica III: Calques vitrificables. Desembre, dies 19 i 20

INTRODUCCIÓ A LA CERÁMICA

Per aquells que tingueu ganes d’iniciar-vos en el camp de la ceràmica, disposeu de les tardes de dilluns o de dimecres, entre les 17 i 19 hores.

ASSESORAMENT INDIVIDUALITZAT

També s’ofereix assessorament individualitzat per a qui vulgui desenvolupar el seu projecte en ceràmica.

Per a més informació: espai80ceramica@gmail.com