La ploma

Premi fada a la Cultura 2019

LA PLOMA 02

Pasta personal de porcellana gravada en baix relleu i pa d’or de 24 quirats, sobre base de ferro negre.

1.240*C

26,5 cm x 17 cm x 11 cm

Febrer de 2019, Barcelona

Es tracta d’una peça única que pertany a una sèrie limitada i ha estat realitzada amb motiu dels Premis fada a la Cultura 2019, organitzats per la Fundació Vicki Bernadet.

Enguany, La ploma ha estat atorgada a la cancó «Corvus», escrita per Joan Reig d’Els Pets.

SOBRE LA PEÇA

En moltes de les diferents formes d’expressió creativa, la ploma i el paper han estat elements utilitzats per aterrar les idees i materialitzar l’acte creatiu. Per això, poden ser àmpliament reconeguts com a símbol de cultura.

Així, un plec de papers i una ploma, en aquesta peça, celebren el valor de l’acte creatiu. Un valor que trobem en l’art i la cultura quan, com a mitjans de comunicació, esdevenen canal per donar a conèixer situacions tabú, sovint silenciades. També, quan la creació dóna veu a aquells que han patit i no han trobat altres vies d’expressió. I sobretot, quan l’acte creatiu, esdevé curatiu, permetent integrar, acceptar i sanar ferides de difícil recuperació com pot ser el trauma que generen els abusos sexuals en la infància.

La peça té gravada, en baix relleu, una ploma i un fragment de la cançó “Corvus” escrita per Joan Reig. També té una decoració en pa d’or, en al·lusió a l’esmentat valor de l’acte creatiu.

ABEURADOR
PAISATGE DE LA MEMÒRIA
tORNA A PREMIS FADA A LA CULTURA
A %d blogueros les gusta esto: