TANGENTS

oracle-tangents-2

Tangents, és el títol donat a l’exposició de ceràmica contemporània que es va presentar l’octubre del 2018 a la sala d’exposicons temporals del Museu de la Terrissa de Quart. En la mostra es van poder veure, entre d’altres peces, Oracle” i “Pruners a l’hivern”, dues obres fetes exprofés per a la ocasió.

Oracle
Es composa de 12 peces realitzades amb una pasta personal de porcellana i serigrafiades amb una engalba blava. Cada peça va situada sobre una peanya, creant un espai en el que es poden veure les peces però al que no es pot accedir. La instal·lació juga amb la idea de la utilització de l’aigua com a mètode de predicció, la hidromància, i cadascuna de les 12 peces que la conformen, és un contenidor en el que l’aigua dibuixa una constel·lació zodiacal.
La forma còncava de les peces s’aconsegueix en la cuita i és el foc qui té l’última paraula modelant la porcellana. Això implica que cada peça adopta una forma particular i, en alguns casos, es creen esquerdes que passen a ser part de la peça.

Pruners a l’Hivern
La instal·lació es composa de tres plafons de gran format penjats del sostre. Cada plafó reprodueix una imatge d’ombres de pruners projectades al terra i, cada imatge, es descomposa en vuit fragments. Les peces estan realitzades amb una pasta personal de porcellana i les imatges s’han estat estampat en serigrafia, utilitzant òxids colorants. El conjunt penja del sostre suspès d’unes estructures de ferro negre sobre un mirall en el que es reflexa la peça.
El pruner, en la cultura xinesa, és un dels Tres amics de l’hivern, els altres dos són el pi i el bambú. La simpatia per ells ve de la seva capacitat natural de suportar condicions adverses i prosperar en ambients hostils.

Les dues peces van estar acompanyades de “Fragments o finestra” i “En el vent”, dues peces molt significatives del meu treball dels últims anys.

L’exposició es va poder veure del 27 d’octubre al 31 de desembre de 2018 a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Terrissa de Quart.

A %d blogueros les gusta esto: