Transferència amb fotocòpies II. Tòner mineral

capcelera difu transfer toner

SEGONA SESSIÓ al taller «Eva Ceràmica» de Gràcia.

La transferència amb fotocòpies permet aplicar imatges sobre superfícies ceràmiques de diverses maneres. En aquesta ocasió, us proposem una aproximació a la transferència del tòner de la mateixa fotocòpia, quan aquest presenta una càrrega mineral de ferro.

Amb la transferència del tòner podem reproduir imatges fotogràfiques, dibuixos o textos en ceràmica, arribant a aconseguir un gran detall i definició. L’altra característica d’aquesta tècnica és que la imatge que s’obté és monocroma i, després del procés de cocció, presenta la típica coloració marró de l’òxid de ferro, amb lleugeres variacions segons com s’apliqui.

En la sessió veurem diferents formes de transferir el tòner mineral, tant sobre pasta crua, com sobre ceràmica bescuitada. A més, elaborarem calques amb tòner mineral i veurem la seva aplicació alternativa en diferents tipus de superfície.

Professora: Cristina Márquez

Llicenciada en Belles Arts per la «Universitat de Barcelona» en l’especialitat de gravat, després de finalitzar els estudis de Ceràmica Artística a l’Escola Superior de Disseny i Arts «Llotja» de la mateixa ciutat, ha centrat el seu treball en la investigació entorn a diverses tècniques de reproducció de la imatge aplicades en ceràmica, especialment, la serigrafia. Actualment, compagina la docència, com a especialista en aquestes tècniques, amb la realització de peça artística.

Data:
Divendres, 17 de juny de 2022.

Horari:
16:30 – 20:30 (4hrs)

Lloc:
Eva Ceràmica
C/ Astúries, 95. 08024 – Barcelona

Preu:
60 euros (inclou el material i la cuita de les peces).

Places limitades ( mínim 5 / màxim 7 persones)

​Inscripcions:
Fins al 12 de juny.

A eva@evaceramica.es i a crismarquez14@gmail.com

A %d blogueros les gusta esto: